maandag 17 januari 2011

Mijn zoektocht is begonnen


Zo het begin is gemaakt ik ben van start gegaan met mijn zoektocht naar de 158 nationaliteiten die Eindhoven kleuren. Ik zie het als een reis die ik ga maken hier in mijn eigen stad waarbij ik mensen ga ontmoeten die allemaal een anderen herkomst hebben maar wel hier wonen.

Ik start met mensen uit mijn eigen omgeving te vragen of ze mee willen doen met het project
Dialoog en diversiteit in beeld in Eindhoven. Zo ook sprak ik Richard aan die zelf uit canada komt en bij mij in de buurt woont. Hij moest er eerst toch wel even over denken waarna zijn antwoord was " Ik weet eigenlijk niet of ik wel geschikt ben voor dit project want ik voel me misschien wel meer Nederlander dan Canadees". Zijn passie en vak is Trainer zijn van ijshockeyteam "De dordrecht lions" en ik vond dit dan ook een mooie plek om foto's van hem te maken. Voor mij was het de eerste keer dat ik bij een wedstrijd van ijshockey was en het ging er pittig aan toe. Nooit geweten dat spelers maar 45 sec op het ijs zijn en dan alweer hijgend op de bank belanden alwaar ze hun volgende beurt afwachten.Weer iets bijgeleerd.






1 opmerking:

Elena zei

Ik werk ook met Saskia mee. Vanochtend heeft ze ook een portret van mij gemaakt. Ik heb de heer om mijn land -Italie- te mogen vertegenwoordigen. Ik ben ook bezig om mensen uit mijn netwerk te verven.